Scholen in TriPodia

Cultuureducatie

 In Katwijk bestaat er een overleg tussen de gemeente en de scholen omtrent educatieve culturele voorstellingen. Zowel voor basisonderwijs als het voortgezet onderwijs wordt er onderzocht welke voorstellingen er aan de scholen kunnen worden aangeboden. TriPodia Katwijk mag daarbij ook meedenken, en wel vooral vanuit een praktische visie hoe een voorstelling effectief het beste tot haar recht komt. Ook het Kunstgebouw uit Rijswijk en de Cultuureducatiegroep uit Leiden denken mee voor een mooi passend programma voor de scholen.

Een aantal keren per jaar zijn er educatieve theatervoorstellingen bij TriPodia Katwijk, waarbij bijvoorbeeld alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in Katwijk bij ons langskomen om te genieten van een gave voorstelling. Zo kan het zijn dat in een paar dagen tijd er zo'n 900 tot 1.000 leerlingen TriPodia bezoeken.

Zo draagt ook TriPodia Katwijk haar steentje bij om jongeren te laten genieten van cultuur.

 

KBOR

Om kinderen goed voor te bereiden welke vervolgopleiding zij zouden kunnen gaan volgen, organiseren diverse scholen een "scholenbeurs" Gedurende een aantal dagen komen de groepen 8 van het basisonderwijs uit de gemeente Katwijk langs bij TriPodia, om zich te laten informeren door scholen uit het voortgezetonderwijs. Welke opleiding past bij mij? 

Elke keer weer een mooie manifestatie waarbij je in korte tijd kennis kunt maken met wel vijf vervolgopleidingen.